Netflix ienākšana Latvijā pagaidām ietekmi uz interneta datu plūsmu nerada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» ienākšana Latvijas tirgū pagaidām ietekmi uz interneta tīkla datu plūsmu nav radījusi, sacīja telekomunikāciju uzņēmuma «Baltcom» tehniskais direktors Dmitrijs Ņikitins.

«Pagaidām «Baltcom» interneta tīkla datu plūsmā īpašas izmaiņas konstatējuši neesam,» sacīja Ņikitins. «Tam iespējami divi objektīvi skaidrojumi. Pirmkārt, «Netflix» Latvijā vēl nav tik plaši pazīstams serviss, tas tikko ienācis tirgū un popularitāti noteikti iegūs pakāpeniski, bet, otrkārt, ļoti iespējams, ka tie klienti, kas patlaban pievērsušies «Netflix», arī līdz šim izmantojuši tiešsaistes straumēšanas servisus. Tādējādi datu plūsma nepalielinās, jo viens serviss tiek aizvietots ar otru.»

«Būtiski augot «Netflix» lietotāju skaitam Latvijā, iespējams, nākotnē varēsim novērot izmaiņas datu plūsmā,» piebilda Ņikitins.

Kā ziņots, video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» pārstāvji pagājušajā nedēļā paziņoja, ka savus pakalpojumus sniegs vēl 130 valstīs, kļūstot par «globālu interneta TV tīklu», aptverot 190 pasaules valstis, tajā skaitā arī Latviju.

«Netflix» ir lielākais video straumēšanas pakalpojums pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu