«Hyatt» konstatējusi ļaunatūru 250 savās viesnīcās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV bāzētā viesnīcu kompānija «Hyatt Hotels Corp.» ceturtdien paziņoja, ka ir konstatējusi apmēram 250 savās viesnīcās ļaunatūru (ļaundabīgu programmatūru), kas var būt padarījusi klientu kredītkaršu un debetkaršu numurus un citu informāciju pieejamu hakeriem.

«Hyatt» par tās viesnīcās atrastu ļaunatūru paziņoja jau decembrī, bet tagad pirmoreiz uzskaitīja šīs viesnīcas. To saraksts ir atrodams vietnē www.hyatt.com.

www.hyatt.com

Vēl nav zināms, cik šīs viesnīcu ķēdes klientus ir skārusi šī ļaunatūra, sacīja «Hyatt» preses sekretāre.

«Hyatt» paziņoja, ka ļaunatūra pērn no jūlija līdz decembrim atradās maksājumu apstrādes sistēmās šīs kompānijas viesnīcu restorānos, spa, reģistratūrās un citur.

Tā var būt padarījusi hakeriem pieejamus karšu īpašnieku vārdus, karšu numurus un derīguma termiņus.

Par hakeru uzbrukumiem pērn ziņoja arī vairākas citas viesnīcu ķēdes, tostarp «Starwood», «Trump Hotel Collection» un «Mandarin Oriental».

«Hyatt» paziņoja, ka ļaunatūra tika atrasta daudzos tās zīmolos, tostarp «Park Hyatt», «Hyatt Regency» un «Andaz». Apmēram 100 no skartajām viesnīcām bija ASV, bet pārējās – ārvalstu pilsētās, tostarp Londonā, Parīzē un Šanhajā.

Čikāgā bāzētajai kompānijai pieder apmēram 630 viesnīcu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu