Netflix cīnīsies pret «proxy» serveru lietošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» pārstāvis paziņojis, ka tikšot sākta cīņa pret «proxy» serveru un aplikāciju lietošanu, kas lietotājiem ļauj piekļūt citu valstu versijās pieejamajam saturam.

Vienošanās ar satura autortiesību turētājiem ir sarežģīts process, tāpēc «Netflix» saturs dažādās valstīs ir atšķirīgs. Lai piekļūtu visiem seriāliem un filmām, lietotāji mēdz izmantot «proxy» serverus vai tādas aplikācijas kā «Smartflix».

«Netflix» pārstāvji iepriekš norādījuši, ka nevērsīšoties pret individuāliem lietotājiem, kas pieķerti teritoriālo ierobežojumu apiešanā. Taču «Netflix» satura pieejamības nodaļas viceprezidents Deivids Fullagars bloga ierakstā brīdina, ka tuvākajās nedēļas tikšot ieviesti jauni drošības pasākumi, ar kuru palīdzību plānots izskaust piekļuvi citu reģionu saturam.

«Daži lietotāji izmanto «proxy» serverus vai atbloķētājus, lai piekļūtu saturam ārpus viņu valsts,» viņš raksta. «Mēs ar to cīnāmies līdzīgi kā citi uzņēmumi. Tehnoloģija turpina attīstīties, un mēs attīstāmies līdz ar to. Tas nozīmē, ka tuvākajās nedēļās ar «proxy» serveriem un atbloķētājiem varēs piekļūt tikai tās valsts saturam, kurā lietotājs tajā brīdī atrodas. Esam pārliecināti, ka pārmaiņas nekādā veidā neietekmēs lietotājus, kuri neizmanto «proxy» serverus.»

«Netflix» norāda, ka smagi strādājot, lai visās valstīs varētu publiskot pilno saturu. Tomēr tas joprojām pakļauts novecojušiem reģionālajiem licencēšanas noteikumiem, kas apgrūtina līdzīgu pakalpojumu darbu digitālajā laikmetā.

Kā jau ziņots, šomēnes «Netflix» kļuva pieejams 190 valstīs, tai skaitā arī Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu