EP deputāti lems par Digitālo vienoto tirgu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienībā (ES) ir jāaizliedz ģeobloķēšana - diskriminējoša prakse tiešsaistē, uz IP adreses, pasta adreses vai kredītkartes izdošanas valsts pamata. Šādas prakses pārtraukšana ir nepieciešama, lai uzlabotu ES patērētāju piekļuvi precēm un pakalpojumiem, uzsver Eiropas Parlamenta (EP) Iekšējā tirgus un Rūpniecības komitejas deputāti rezolūcijas projektā par vienoto digitālo tirgu, ko apspriedīs un pieņems šodien.

ES noteikumiem, kas regulē digitālo vienoto tirgu, jādod jaunas iespējas lietotājiem un uzņēmējiem un jāveicina jauni novatoriski pārrobežu tiešsaistes pakalpojumi par konkurētspējīgām cenām, jānojauc robežas starp dalībvalstīm un jāveicina jo īpaši mazo uzņēmēju piekļuve pārrobežu tirgiem, informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

EP deputātiem bažas rada tas, ka dalībvalstīm pašlaik ir atšķirīgas pieejas attiecībā uz to, kā regulēt internetu un «dalīšanās ekonomiku».

Paredzēts, ka rezolūciju EP deputāti apspriedīs un pieņems kā atbildi Eiropas Komisijas (EK) 2015.gada 6.maija paziņojumam «Digitālā vienotā tirgus stratēģija Eiropai».

Pašlaik tikai 1,7% no ES uzņēmumiem pilnībā izmanto progresīvas digitālās metodes un tikai 14% no mazajiem un vidējiem uzņēmējiem tirdzniecības darījumiem lieto internetu. Tikmēr 2013.gadā «dalīšanās ekonomikas» jeb «sadarbīgā patēriņa tirgus» apjoms pasaulē sasniedza aptuveni 3,5 miljardus eiro, un pašreizējais EK prognozētais izaugsmes potenciāls pārsniedz 100 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu