ES tieslietu ministri spriedīs par cīņu pret kibernoziegumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Otrdien, 26.janvārī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Amsterdamā piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kurā viņš pārstāvēs Latvijas intereses vairākos sanāksmes darba kārtībā iekļautajos jautājumos, tostarp par cīņu pret virtuālajā vidē izdarītajiem noziegumiem un vienotas Eiropas tiesu ekspertīžu telpas izveidi, aģentūra BNS uzzināja Tieslietu ministrijā.

Tieslietu sanāksmē ministri apspriedīs iespējas uzlabot sadarbību kibernoziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas jomā, jo pašreizējās savstarpējās sadarbības procedūras ir sarežģītas, ilgas un neatbilst kibernoziegumu izmeklēšanas vajadzībām mūsdienu tehnoloģiju laikmetā. Kibertelpa ir bez robežām – lai atvieglotu un efektivizētu šādu noziegumu izmeklēšanu, ir nepieciešami vienoti jurisdikcijas noteikumi starp ES dalībvalstīm, ko atbalsta arī Latvija.

Ministri diskutēs arī par vienotu Eiropas tiesu ekspertīžu telpu ar mērķi uzlabot ES tiesu ekspertīžu iestāžu sadarbību pierādījumu apmaiņā, pamatojoties uz vienotiem minimālajiem ES standartiem un procedūrām pierādījumu iegūšanai un izmantošanai. Vienotā pieeja uzlabos arī ES dalībvalstu tiesu un tiesību aizsardzības iestāžu darba efektivitāti pārrobežu noziegumu atklāšanā.

Darba vizītes ietvaros tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tiksies ar Starptautiskās Krimināltiesas prezidenti Silviju Fernandesu de Guermendi (Silvia Fernández de Gurmendi ), lai pārrunātu savstarpējo sadarbību un aktuālos tiesas izskatāmos jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu