Viedtelefonu tirdzniecība pasaulē pērn sasniegusi rekordaugstu līmeni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē pērn piegādāti 1,43 miljardi viedtelefonu, kas ir par aptuveni 10% vairāk nekā 2014.gadā, liecina tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) apkopotā informācija.

Tādējādi viedtālruņu tirdzniecības apjoms pasaulē pagājušajā gadā sasniedzis visu laiku augstāko līmeni.

IDC norāda, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» saglabājis pasaulē lielākā viedtelefona ražotāja statusu, tam pērnā gada ceturtajā ceturksnī piegādājot 85,6 miljonus tālruņu, bet 2015.gadā kopumā - 324,8 miljonus vienību.

Konkurents «Apple» ierindojies otrajā vietā, ceturksnī piegādājot 74,8 miljonus «iPhone» tālruņu un 231,5 miljonus telefonu gadā kopumā.

Tikmēr trešo vietu ieņēmis Ķīnas uzņēmums «Huawei», kas ceturksnī piegādājis 32,4 miljonus viedtelefonu un 106,6 miljonus vienību pērn kopumā.

IDC vēsta, ka «Huawei» kļuvis tikai par ceturto mobilo telefonu ražotāju, kas gada laikā spējis piegādāt vairāk nekā 100 miljonus tālruņu, uzņēmumam pievienojoties «Apple», «Samsung» un «Nokia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu