Cukerbergs iecerējis Facebook lietotāju skaitu kāpināt līdz 5 miljardiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasākumā, kas veltīts Facebook dibināšanas divpadsmitajai gadadienai un tika aizvadīts 4.februārī, sociālā tīkla dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs atklājis ambiciozu ieceri līdz 2030.gadam lietotāju skaitu palielināt līdz pieciem miljardiem.

«Mūsu mērķis ir pieslēgt visus, un to plānojam panākt, piesaistot pasaules valstu valdības un kompānijas,» sacījis Cukerbergs. Viņš arīdzan piebildis, ka svarīgs rīks ieceres īstenošanā būs ar saules baterijām apgādāti bezpilota lidaparāti, kuri ar interneta pieslēgumu apgādās pat visnomaļākos planētas nostūrus.

Var atzīmēt, ka 2015.gada 31.decembrī Facebook ikmēneša auditorija bija aptuveni 1,59 miljardi lietotāju, savukārt dienas gaitā vidējais apmeklētāju skaits bija nedaudz vairāk kā miljards lietotāju. Salīdzinājumā ar 2011.gadu sociālā tīkla lietotāju skaits palielinājies divkārt.

Atgādināsim, ka aizvadītajā nedēļā ar paziņojumu par lietotāju skaitu klajā nāca arī Facebook piederošais ātrās saziņas rīks WhatsApp; šobrīd to lieto jau vairāk nekā miljards cilvēku visā pasaulē, un tas ir apmēram tikpat, cik lietotāju ir Google e-pasta pakalpojumam Gmail.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu