Digitālās drošības incidenti pārsvarā notiek cilvēku lētticības dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī Latvijas iedzīvotāju zināšanu līmenis par digitālās drošības jautājumiem uzlabojas, lielākā daļa digitālās drošības incidentu Latvijā joprojām notiek cilvēku nezināšanas vai lētticības dēļ, šodien dibinot «Digitālās drošības aliansi» (DDA), pauda tās dibinātāji.

«Cilvēki katru dienu aiz sevis digitālajā vidē atstāj aizvien vairāk digitālo nospiedumu un sensitīvu informāciju, tādējādi digitālā drošība mūsdienās kļuvusi par vienu no cilvēka pamatvajadzībām,» stāsta DDA vadītāja Sanita Igaune. Tāpat kā sabiedrībā tiek mācīti satiksmes drošības vai veselīga dzīvesveida principi, esot pēdējais laiks sākt rūpēties arī par sabiedrības digitālo higiēnu.

DDA ir biedrība, kas apvieno valsts institūcijas, nevalstisko sektoru un uzņēmumus ar mērķi izglītot sabiedrību un uzņēmējus par digitālās drošības jautājumiem, veicināt pārdomātu rīcību digitālajā vidē, kā arī stiprināt sabiedrības un valsts digitālo drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu