Facebook «Like» poga iegūst piecas alternatīvas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Sociālās saziņas vietnes «Facebook» ikoniskā poga «like» («patīk»), ar kuru lietotāji var paust attieksmi pret citu lietotāju ierakstiem, tiek papildināta ar piecām citām emociju izpausmēm, trešdien paziņoja kompānija.

«Facebook» ir veikusi «like» alternatīvu testus pusducī valstu, tostarp Īrijā, Spānijā un Japānā. No trešdienas ASV un citviet pasaulē, tostarp Latvijā,

pieejamas arī pogas «love» («mīlu»), «haha» (smieklīgi), «angry» («dusmīgs»), «wow» («pārsteigts») un «sad» («skumjš»).

Simboli jaunajām pogām ir universāli, bet to paustās emocijas tiks tulkotas.

Pirms septiņiem gadiem ieviestā «like» poga, kura kļuvusi par «Facebook» sinonīmu, saglabājusi savu izskatu, joprojām redzama pie ierakstiem, bet, turot to nospiestu, pāris sekunžu laikā parādās alternatīvas.

«Facebook» lietotāji jau ilgu laiku ir prasījuši, piemēram, «dislike» («nepatīk») pogu, norādot, ka ir vēstis, par kurām gribas paust emocijas, bet «patīk» nav piemērots. Piemēram, kāda drauga tuvinieka nāve ir emocionāla, bet nospiest pogu «patīk» šķiet nepiemēroti.

Tomēr kompānija secināja, ka «dislike» būtu pārāk negatīva un problemātiska, tādēļ izvēlētas citas emocijas.

«Facebook» «like» alternatīvas izraudzījās, analizējot komentāros biežāk lietotos tā sauktos smaidiņus.

«Facebook» dati liecina, ka sociālā tīkla lietotāji «like» nospiež vairāk nekā miljardu reižu dienā. Valstīs, kur tika veikts jauno pogu izmēģinājums, kompānija secināja, ka «like» joprojām ir iecienītākā izvēle, bet pārējās pogas tiek lietotas arvien biežāk.

Interneta pārlūkos jaunā funkcija būs pieejama automātiski, bet viedtālruņu lietotnēm ir jāveic atjauninājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu