LMT ienāk mājas televīzijas biznesā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) veido «LMT mājas televīziju», kas ir Latvijā pirmā viedtelevīzija, šodien informēja LMT valdes priekšsēdētājs Juris Binde.

Kā sacīja Binde, viedtelevīzija, kuras iedīgļi vērojami gan Eiropā, gan ASV, būs jaunais TV standarts. «Šis ir nākotnes standarts, kurā darbosies lielākā daļa audiovizuālo mediju,» piebilda Binde.

Binde norādīja, ka atšķirībā no klasiskās televīzijas viedtelevīzijas lietotāji varēs paši organizēt saturu, līdzīgi kā tas notiek viedtālruņos.

«Izmantojot LMT tehnoloģijas, viedtelevīzija būs pieejama visā Latvijas teritorijā,» pauda Binde.

Savukārt LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis piebilda, ka «mēs nākam no kārtīga konkurences kautiņa, bet televīzijas vidē viss ir mierīgi, un sapratām, ka mums vajag ienest jaunas vēsmas šajā sektorā».

Viņš atklāja, ka projekts top, sadarbojoties ar «Google», un aicināja interesentus no visas Latvijas pieteikties televīzijas testēšanai vietnē «lmt.lv/tvtests». «Testēšana sāksies pēc mēneša un ilgs vairākus mēnešus,» turpināja Pūķis. «Ja viss noritēs sekmīgi, televīzija kā komerciāls produkts būs pieejama gada otrajā pusē.»

«Šis ir tehnoloģiski ļoti izaicinošs process. Esam viens no dažiem operatoriem visā pasaulē, kas mēģina ieviest lokalizētu televīziju kopā ar 4G tīklu,» stāstīja Pūķis. «Esam pionieri, un mums nav kam prasīt padomu, tāpēc testos vēlamies saprast, kā sistēma strādās mājas iekšienē, kā jutīsies datu pārraides tīkls un citas sistēmas daļas.»

«LMT mājas televīzijā» būs pieejamas pasākumu tiešraides, filmu noma, «Netflix», «Youtube» un citas lietotnes, spēles, iespēja iegādāties «Google» lietotņu veikala saturu. Būs pieejams arī Latvijas Televīzijas saturs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu