Ziemeļkoreja paziņo par «Facebook», «Twitter» un citu vietņu bloķēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja ir oficiāli paziņojusi, ka tā bloķē «Facebook», «YouTube», «Twitter» un Dienvidkorejas mediju vietnes, un šāda rīcība uzsver Phenjanas bažas par interneta informācijas izplatību.

Attiecīgs Pasta un telekomunikāciju ministrijas paziņojums šonedēļ tika publicēts Ziemeļkorejas galvenajā mobilo sakaru sniedzējā «Koryolink» un citās vietās, kas apkalpo interneta lietotājus.

Internets ir pieejams tikai nelielam skaitam Ziemeļkorejas iedzīvotāju, kas parasti var izmantot tikai noslēgtu un valdības sankcionētu intranetu. Tomēr ārzemnieki Ziemeļkorejā līdz šim varēja sērfot internetā gandrīz bez jebkādiem ierobežojumiem, lai gan varas iestādes, domājams, novēroja šīs sērfošanas aktivitātes.

Jaunie ierobežojumi apgrūtinās Ziemeļkoreju apmeklējošiem vai tur dzīvojošiem ārzemniekiem nosūtīt uz ārpasauli informāciju reālajā laikā par šo valsti, kā arī ierobežos Ziemeļkorejas pilsoņu ar pieeju internetam iespējas redzēt informāciju par viņu valsti ārvalstu sociālajos tīklos un medijos.

Valdības paziņojumā videomateriālu portāls «YouTube», sociālais tīkls «Facebook», mikroblogu vietne «Twitter», ASV radiostacijas «Voice of America» («Amerikas Balss») vietne un Dienvidkorejas mediju vietnes tika minēti kā konkrēti piemēri tam, kas tiek bloķēts «uz zināmu laika periodu».

Paziņojumā teikts, ka ir bloķētas arī azartspēļu un «seksa un pieaugušo vietnes».

«Facebook» un «Twitter» vietnes neoficiāli bija bloķētas Ziemeļkorejā jau vairākus mēnešus.

Valdības paziņojumā piebilsts, ka katrs, kurš mēģinās ielauzties šajās vietnēs, piekļūt tām «nepiemērotā» veidē vai izplatīt «pret republiku vērstus datus» no tām, tiks sodīts pēc Ziemeļkorejas likumiem. Netika gan pateikts, kāds būs šis sods.

«Instagram» nav oficiāli aizliegto vietņu sarakstā un piektdien funkcionēja normāli

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu