Ārvalstīs mobilo internetu izmanto 22% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Esot ārvalstīs, mobilo internetu izmanto vien 22% Latvijas iedzīvotāju, kā galveno atturības iemeslu minot bažas par pakalpojuma dārgo cenu un bailēm no liela rēķina, secināts telekomunikāciju operatora «Tele2» un pētījumu kompānijas «GfK» veiktajā pētījumā.

Kā rāda pētījuma dati, Latvijas iedzīvotāji visbiežāk internetu mobilajā telefonā ārvalstīs lieto, lai sazinātos sociālajos tīklos (64% respondentu), izmantotu e-pastu (62%), kā arī lietotu tādas ziņapmaiņas lietotnes kā «Skype», «WhatsApp» un citas (57%).

Plaši tiek izmantota arī navigācija un kartes, ko atrodoties ārvalstīs, izmanto 53% iedzīvotāju, savukārt 40% aptaujāto lieto mobilo internetu jaunāko ziņu lasīšanai.

Pētījums veikts no no 29.marta līdz 7.aprīlim internetā, aptaujājot 1010 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 50 gadiem.

Kā ziņots, lai arī pilnīga viesabonēšanas maksas atcelšana gaidāma 2017.gada vasarā, jau no 30.aprīļa Latvijas mobilo operatoru klientiem, dodoties uz ārzemēm, četras reizes samazināsies viesabonēšanas izmaksas.

Pēc Eiropas Parlamenta sniegtās informācijas, pašlaik viesabonēšanas tarifs par vienu sarunas minūti ir 0,19 eiro, kas līdz ar pārejas periodu samazināsies līdz 0,05 eiro, maksa par vienu īsziņu saruks no 0,06 eiro līdz 0,02 eiro, bet maksa par vienu datu megabaitu - no 0,20 eiro līdz 0,05 eiro.

Līdz ar pilnīgu viesabonēšanas atcelšanu jāmaksā būs tikai tik, cik pašlaik par pakalpojumu tiek maksāts mītnes zemes operatoram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu