Lattelecom testos izdodas sasniegt 780 Mbit/s datu pārraides ātrumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lattelecom sadarbībā ar uzņēmumiem Nokia un Huawei veiksmīgi pabeidzis pirmā posma testus ar šobrīd telekomunikācijas nozarē aktuālo G.Fast datu pārraides tehnoloģiju. Ar to uzņēmumam esošajā vara kabeļu tīklā izdevies īstenot datu pārraidi ar ātrumu 780 Mbit/s.

Lattelecom ir pirmais uzņēmums, kas Latvijā uzsācis šādus testus. Testu laboratorijās veiksmīgi pārbaudīti Latvijā esošie tīkla elementi un dažādi vara kabeļu veidi, kas dod pārliecību, ka

jau pārskatāmā laikā iespējams izveidot jaunus augsta ātruma interneta pieslēgumu pakalpojumus,

faktiski sasniedzot optiskā tīkla ātrumus.

«Šobrīd G.Fast ir viena no visvairāk apspriestajām tehnoloģijām mūsu nozarē. Aizraujošākais ir tas, ka pasaulē, un tagad arī Latvijā, tiek pētītas iespējas, kā izmantot pirms ilgāka laika uzbūvētu infrastruktūru, piešķirot tai jaunu elpu. Iespējamais datu apmaiņas ātrums pa vara vadiem, izmantojot šo tehnoloģiju, ir līdz pat 1 Gbit/s. Tas ir iespaidīgs ātrums, būtiski lielāks, salīdzinot ar citiem tehnoloģiju standartiem, kas pieejami vara tīklā šodien,» stāsta Lattelecom Galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

Testi Lattelecom laboratorijā līdz šim uzrādījuši vairāk nekā 780 Mbit/s lielu interneta ātrumu.

Šobrīd jau uzsākts testu izpētes otrais posms, aktīvi sadarbojoties ar iekārtu ražotājiem, lai uzlabotu dažādus pakalpojumu darbības parametrus, datu pārraidei pieejamos kabeļu garumus, kā arī atrisinātu citus tehniskos izaicinājumus.

Ņemot vērā, ka G.Fast tehnoloģija ir salīdzinoši jauna, ir pāragri nosaukt konkrētu ieviešanas datumu, jo iekārtu piegādātāji paralēli aktīvi strādā pie nākamās paaudzes iekārtu risinājumiem. U.Tatarčuks gan pieļauj iespēju, ka lielās intereses dēļ pirmā klienta pieslēgšana šim risinājumam varētu notikt vēl šī gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu