Pētījums: 7% iedzīvotāju visiem interneta profiliem lieto vienu paroli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katrs trešais Latvijas interneta lietotājs paroles pieraksta uz lapas, bet 7% iedzīvotāju visiem interneta profiliem lieto tikai vienu paroli, secināts «Digitālās drošības alianses» (DDA) un «Gemius» veiktā pētījumā.

«Tie ir cilvēki, kas apzināti ārā durvīs atstāj savas atslēgas, kā arī lieto vienu slēdzeni savam seifam, guļamistabai, bērnistabai, darbavietai un grāmatvedībai,» situāciju komentē Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics. «Tas ir tiešs digitālās naudas un personas datu apdraudējums, kas var kaitēt visai ģimenei.»

Tikmēr DDA vadītāja Sanita Igaune norāda, ka cilvēki paši savu bīstamo uzvedību neapzinās, jo gandrīz 40% no tiem, kas visur izmanto vienu paroli, uzskata, ka, lietojot internetu datorā, drošības prasības ievēro vienmēr.

Kā ziņots, šomēnes norisinās naudas drošības kampaņa «Internetā dari kā dzīvē», kuras laikā cilvēkus informēs par naudas drošību internetā, iedzīvotāju paradumiem un piesardzības pasākumiem.

Kampaņu organizē biedrība «Digitālas drošības alianse», kas apvieno valsts institūcijas, nevalstisko sektoru un uzņēmumus ar mērķi izglītot sabiedrību un uzņēmējus par digitālās drošības jautājumiem, veicināt pārdomātu rīcību digitālajā vidē, kā arī stiprināt sabiedrības un valsts digitālo drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu