Microsoft un Facebook zem okeāna vilks datu megakabeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Microsoft

Microsoft un Facebook ceturtdien pavēstīja par grandiozu ieceri ar prāvu datu kabeli savienot Ziemeļameriku un Eiropu.

Kompānijas norāda, ambiciozo ieceri īstenot ir nepieciešams, lai nākotnē būtu vienkāršāk un ātrāk pārsūtīt datus ne tikai starp ASV un Eiropu, bet planētas mērogos kopumā.

Projekts, kas nodēvēts par MAREA, provizoriski tiks pabeigts ļoti īsā laika posmā, līdz 2017.gada oktobrim. Plānotais kabeļa datu pārraides ātrums ir 160 Tbps jeb terabiti sekundē. Tādējādi tas būs jaudīgākais datu kabelis, kāds jebkad novilkts Atlantijas okeānā, raksta Engadget.com.

Nav grūti iztēloties, kādēļ labāka datu pārraides infrastruktūra Microsoft un Facebook ir ļoti nepieciešama. Facebook ir 1,6 miljardi lietotāju, kam vēl jāpieskaita klāt sociālajam tīklam piederošo servisu WhatsApp un Instagram lietotāju pārsūtītie dati. Microsoft gadījumā lielapjoma datu pārraide nepieciešama, lai nodrošinātu mākoņservisa Azure un citu tiešsaistes produktu darbību. To vidū ir Bing, Office, Skype un Xbox Live.

Jāteic gan, ka MAREA kabeli neizmantos tikai Microsoft un Facebook, bet arī citas kompānijas, kam infrastruktūras kapacitāti tirgos tās pārvaldnieks - Spānijas telekomunikāciju uzņēmuma Telefonica struktūrvienība Telxius.

MAREA kabelis savienos Virdžīniju ASV ar Bilbao Spānijā. Engadget atzīmē, ka šāds kabeļa novilkšanas maršruts ir visai neparasts, jo parasti transatlantisko kabeļu izejas punkts ir Ņujorka. Tiesa gan, šāda maršruta izvēlei varētu būt arī priekšrocības - atrašanās nostāk no galvenajām kabeļu maģistrālēm varētu nodrošināt stabilāku datu pārraidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu