Jauns ķīnietis par videospēlēm «samaksā» ar savām kājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēc sešas dienas ilguša videospēļu maratona kādam deviņpadsmit gadus vecam ķīnietim «sapuvušas» pēdas. Par to vēsta britu The Daily Mail.

Tīmekļa izdevums vēsta, ka jaunais vīrietis, vārdā Čans, atrasts 16.jūnijā bezsamaņā guļam pie dzelzceļa sliedēm Ķīnas pilsētā Hanžū, kur gaisa temperatūra todien sasniedza 33 grādus. Policija vēsta, ka vīrieša kājas bijušas noklātas ar čūlām un odu dzēlieniem.

Kā pēc nogādāšanas drošībā atklājis pats Čens, viņš sešas dienas bez pārtraukuma interneta kafejnīcā pavadījis, spēlējot tīmekļa spēlītes. Tā kā visa nauda notērēta, viņam nav bijis iespēju trīs dienu ilgumā iegādāties nedz ēdienu, nedz arī padzerties.

19 gadus vecā Čena tēvs policistiem pastāstījis, ka dēls aizbēdzis no mājām, jo viņam liegts pārāk daudz laika pavadīt pie datora.

Šis nav pirmais gadījums, kad lielajā Āzijas valstī atkarība no videospēlēm cilvēkiem sagādā pamatīgas problēmas. Piemēram, 2015.gada janvārī kāds 32 gadus vecs Taivānas iedzīvotājs zaudēja dzīvību, jo trīs diennaktis bez pārtraukuma bija spēlējis. Interesanti, ka interneta kafejnīcā viņa došanos uz citiem «spēļu laukiem» ne tuvu nepamanīja uzreiz.

Līdzīgs liktenis šā gada martā piemeklēja kādu 24 gadus vecu Šanhajas iedzīvotāju, savukārt februārī kāds 19 gadus vecs Naņtunas iedzīvotājs labprātīgi šķīrās no savas rokas, cerot, ka tas palīdzēs tikt vaļā no videospēļu atkarības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu