Kā tēvi rūpējas par bērniem internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad bērniem pilnā sparā turpinās vasaras brīvdienas, Kaspersky Lab sniedz ieskatu, kā tēti uzrauga bērnus internetā, un pārbauda, vai viņu rūpes no realitātes iesniedzas virtuālajā vidē. Noskaidrojās, ka mūsdienu tēvi pievērš lielu uzmanību tam, ko bērni dara tīmeklī, un cenšas atrast pareizo līdzsvaru starp bērnu aizsardzību un viņu intereses veicināšanu par internetu un modernajām ierīcēm.

Apsekojums liecina, ka lielākā daļa tēvu jūtas atbildīgi gan par ģimenes finansiālo labklājību, gan kiberdrošību. Tas nozīmē, ka parasti tieši tēvs instalē drošības risinājumus visās digitālajās ierīcēs mājās - 86 % sacīja, ka viņi aizsargā datorus, 77 % ir parūpējušies par viedtālruņiem un 63 % ir instalējuši antivīrusu programmu planšetdatoros.

Varbūt tāpēc tēti vairāk nekā mammas nosliecas atļaut bērniem no mazotnes lietot ierīces. Piemēram, tēvu skaits, kuri dod bērniem viedtālruņus vai planšetdatorus pirms viņu pirmās dzimšanas dienas, vismaz divkārtīgi pārsniedz mammu skaitu, kuras atzīst, ka dara to pašu. Turklāt tētiem ir tendence uzskatīt internetu par lieliski piemērotu gan sev, gan saviem bērniem - tā sacīja divas trešdaļas tēvu, kas piedalījās aptaujā. Tāpat, atšķirībā no mātēm, tēti uzskata, ka internets pozitīvi ietekmē bērnus - viņu fizisko un garīgo stāvokli, sekmes skolā, nākamo profesiju un dzīvi kopumā. Piemēram, 45 % tēvu domā, ka interneta dēļ viņu bērni jūtas veiksmīgāki un brīvāki saskarsmē ar draugiem, un vairāk nekā ceturtdaļa (29 %) uzskata, ka tīmeklis palīdz viņu bērniem labāk plānot savu laiku.

Runājot par ierīcēm, tēvi biežāk tās iegādājas saviem bērniem, lai viņi netiktu atstumti. Piemēram, puse tētu ir nodrošinājusi savus bērnus ar datoru vai klēpjdatoru, paturot to prātā. Turklāt tēvi ir pārliecināti, ka mūsdienu bērniem ir jāprot izmantot digitālās ierīces, un vairāk nekā trešdaļa (36 %) ir iegādājusies planšetdatoru saviem dēliem vai meitām šī iemesla dēļ.

«Neraugoties uz savstarpējām atšķirībām, gan tēvi, gan mātes vēlas aizsargāt savus bērnus no jebkādiem apdraudējumiem, vai tie būtu reāli vai virtuāli. Protams, viņi raizējas, ka varbūt rīkojas nepareizi, ka interesei par ierīcēm būs negatīva ietekme uz viņu lolojumiem, ka galu galā internets varbūt nemaz nav tik labs. Un tomēr viņi vēlas iemācīt saviem bērniem droši sērfot internetā un pēc iespējas labāk izmantot modernās tehnoloģijas. Mēs ar prieku novērojam, ka vecāki lieto drošības risinājumus un gādā, lai tie ir instalēti un aktivēti. Par to bērni katrā ziņā var pateikties savām mammām un tētiem,» sacīja Kaspersky Lab vecākais drošības pētnieks Deivids Emms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu