Šveices aviācijas pārvalde iesaka neķert pokemonus lidojumu laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices Civilās aviācijas pārvalde (BAZL) ir ieteikusi populārās viedtālruņu spēles «Pokemon Go» entuazistiem aprobežoties ar tās spēlēšanu tikai uz zemes, nevis gaisā, jo ir ziņots par tās spēlēšanu lidojumos ar helikopteru, vēsta ziņu portāls «The Local».

Sociālā tīkla «Facebook» BAZL lapā «Stay Safe» kādas pilotu grupas administratore pavēstīja, ka «jaunākā atrakcija» pilotu kabīnē ir pokemonu ķeršana.

«To nevajadzētu pieļaut, jo tas novērš uzmanību,» atzina administratore Rita Kellere.

«Pokemoniem nav likumīga pamata, vismaz aviācijas likumā ne. Mēs apelējam pie jūsu veselā saprāta! Lidojiet droši un ķeriet savu pokemonu uz zemes,» atbildēja BAZL.

«Ir traģiski, ka tas ir jāpaskaidro,» piebilda viens komentētājs.

«Pokemon Go» sestdien kļuva pieejama Šveicē un tagad tiek spēlēta apmēram 40 pasaules valstīs. Tā ir mobilo tālruņu lietotne, ar kuru lietotāji var tvarstīt un noķert virtuālus tēlus pokemonus, kas parādās reālās vietās, izmantojot GPS un telefona kameru.

Pokemonu ķeršana pasaulē reizēm notikusi skandalozos apstākļos. Austrijas pilsētā Grācā sašutumu izraisīja «Pokemon Go» spēlēšana nacistu upuru piemiņas vietā. Spānijā policija izglāba divus spēlētājus, kas bija iegājuši dzīvas autosatiksmes tunelī, kur gājējiem un velosipēdistiem ieeja ir aizliegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu