«Facebook» un «Twitter» nepietiekami vēršas pret ekstrēmistiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Facebook», «Twitter» un «Google» nepietiekami vēršas pret ekstrēmistiem, kas šo uzņēmumu sociālos tīklus izmanto kā vervēšanas instrumentus, ceturtdien norādīja Lielbritānijas parlamenta Iekšlietu komiteja.

Ja netiks sperti atbilstoši soļi, šīs vietnes var kļūt par «tīmekļa Mežonīgajiem rietumiem», brīdināja komiteja.

Internets «»Islāma valstij» un citām teroristu organizācijām kļuvis par dzīvības enerģijas avotu», sacīja komitejas priekšsēdētājs leiborists Kīts Vazs.

«Lielās korporācijas, tādas kā «Google», «Facebook» un «Twitter» ar to vairāku miljardu dolāru ienākumiem, apzināti nevēršas pret šiem draudiem un noveļ no sevis atbildību, slēpjoties aiz sava pārnacionālā juridiskā statusa, par spīti tam, ka tās zina - viņu vietnes tiek izmantotas kūdīšanai uz terorismu,» uzsvēra Vazs.

«Šiem uzņēmumiem ir vairāku simtu darbinieku komandas, lai uzraudzītu vairāku miljardu kontu tīklus, un «Twitter» pat nemēdz pēc savas iniciatīvas ziņot tiesībsargājošajām iestādēm par ekstrēmistu saturu,» norādīja komiteja.

«Ja tie turpinās nerisināt šo jautājumu un ļaus, lai to platformas kļūst par tīmekļa «Mežonīgajiem rietumiem», tas graus viņu reputāciju.»

Tīmekļa gigantam «Google» piederošā uzņēmuma «YouTube» pārstāvis sakariem ar presi norādīja, ka uzņēmums turpinās strādāt kopā ar Lielbritānijas valdību, lai noskaidrotu, kas būtu darāms vēl vairāk.

«Mēs dzēšam saturu, kurā notiek kūdīšana uz vardarbību, slēdzam teroristisko organizāciju kontus un reaģējam uz juridiskām prasībām dzēst saturu, kas pārkāpj Apvienotās Karalistes likumus,» viņš norādīja.

«Facebook» Lielbritānijas pārstāvis Saimons Milners sacīja: «Teroristu darbība un teroristu aktivitāšu atbalsts sociālajā tīklā «Facebook» netiek pieļauts, un mēs attiecībā uz ziņojumiem par saturu, kas ir saistīts ar terorismu, rīkojamies ātri un bargi.»

«Twitter» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tas pēdējo sešu mēnešu laikā ir slēdzis 235 000 kontu, līdz ar to kopējais kopš 2015.gada vidus slēgto kontu skaits sasniedzis 360 000.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu