Google un Facebook grasās izbūvēt 12 875 km garu interneta kabeli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Google un Facebook grasās kopīgi izbūvēt 12 864,752 km interneta kabeli starp Losandželosu un Honkongu, kas būs garākais un ātrākais interneta kabelis pāri Klusajam okeānam. Šis ir sadarbības projekts starp abiem interneta milžiem, kā arī starp Pacific Light Data Communication un TE SubCom telekomunikāciju uzņēmumiem.

Projekts radīts, lai uzlabotu savienojuma ātrumu starp diviem kontinentiem. Šis ir viens no milzu kabeļiem, kuros Google un Facebook ir investējuši, lai palielinātu viņu piedāvāto pakalpojumu ātrumu un uzticamību.

www.anglobalticnews.co.uk

Abi uzņēmumi arī daudz investē projektos, kas perspektīvā ievilks internetu nomaļākajos planētas nostūros, izmantojot tādas lietas kā ar saules baterijām darbinātus dronus un milzīgus balonus.

Jaunais kabelis sāks darbu 2018. gada vasarā un aprēķināts, ka tas darbosies ar 120 terabitu sekundē ātrumu. Būtībā pāris sekunžu laikā varētu tikt pārsūtītas visas pasaulē uzrakstītās grāmatas. Tas būs divas reizes ātrāks par pašreizējo Klusā okeāna interneta kabeli, kas arī ir Google projekts.

Google, Microsoft un Amazon ir sīvi konkurenti ātri augošajā mākoņdatošanas tirgū. Šis kabelis palielinās ātrumu un dos arī lielāku drošību lietotājiem, palielinot pārsūtamo datu joslas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu