«Cert.lv» vadītāja: apmēram pusei no institūcijas pārbaudītajiem datoriem tiek konstatēti vīrusi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOEL CARRETT / AAP

Apmēram pusei no informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārbaudītajiem datoriem «Datorologa akcijas» ietvaros tiek konstatēti vīrusi, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja institūcijas direktore Baiba Kaškina.

«Pēdējā laikā apmēram pusei ir kādi vīrusi un pusei nav,» teica Kaškina.

Tāpat viņa pastāstīja, ka, sākot piedāvāt iespēju bez maksas pārbaudīt datorus, iedzīvotāju interese bija lielāka nekā pēdējās reizēs. «Pirmajās reizēs pacientu skaits bija daudz lielāks nekā vēlāk. Tas nozīmē, ka cilvēkiem bija daudz lielāka neizpratne un nezināšana par savu datoru un ierīču veselību. Pēdējās reizes raksturīgas ar to, ka cilvēki nāk pārbaudīties, bet vīrusu ir mazāk vai nav nemaz,» sacīja Kaškina.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Cert.lv» šodien organizē bezmaksas datoru pārbaudes pie «datorologa».

Kā skaidro «Cert.lv», «datorologs» ir IT drošības speciālists, kurš var diagnosticēt un, ja iespējams, novērst e-slimības un ļaunatūras datorā, sniegt konsultācijas, kā pasargāt datoru nākotnē. Visi «datorologa» padomi ir bez maksas. «Datorologs» pieņems no plkst. 10 līdz plkst. 16 Raiņa bulvārī 29, Rīgā.

«Datorologa» pakalpojums pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no iegūtiem datorvīrusiem. «Datorologa» konsultācija palīdzēs arī tiem, kuri nezina, kā pasargāt savus datus, privāto dzīvi un naudu e-vidē. Tiks pārbaudītas arī «Android» un «Apple» ierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu