Eksperte: Šifrējošie izspiedējvīrusi var skart jebkuru, jo tiem nav konkrēta mērķa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Daudzi mazie uzņēmumi uzskata, ka nav kibernoziedzniekiem interesanti, tomēr gadījumā ar šifrējošajiem izspiedējvīrusiem tā nav, proti, šifrējošie izspiedējvīrusi neuzbrūk kādam konkrētam mērķim, bet gan kādai konkrētai ievainojamībai, ko iespējams izmantot savā labā un kura var būt jebkuram, sacīja tehnoloģiju uzņēmuma «Cisco» drošības produktu mārketinga vadītāja Eiropas, Tuvo Austrumu, Āzijas un Krievijas (EMEAR) reģionā Storija Tvīdija-Jeitsa.

«Ja raugāmies uz šifrējošo izspiedējvīrusu noziegumu karti, redzam, ka tie ir visur. Šajā gadījumā uzbrucējiem nav kāda konkrēta mērķa, viņi meklē kādu, kuram ir kāda ievainojamība, kurai var uzbrukt,» sacīja eksperte, piebilstot, ka šim nolūkam noziedznieki caur e-pastiem un citiem kanāliem plaši izplata ļaunprogrammatūru, līdz uzduras meklētajam.

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās starptautiska kiberdrošības konference «DSS ITSEC 2016», kurā iepazīstina ar tendencēm datu un informācijas sistēmu aizsardzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu