Vai ātrums nosaka visu? Kā atpazīt labu interneta pieslēgumu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pastāv ievērojamas atšķirības starp to, kādiem nolūkiem internets tiek izmantots. Ikdienas lietošanai atsevišķi parametri ir nebūtiski, taču vienlaikus tie var būt izšķiroši, lai internetā kvalitatīvi spēlētu tiešsaistes spēles. Telekomunikāciju operatori bieži uzsver, ka visu izšķir interneta ātrums, taču tas tā nebūt nav, norāda «Baltcom» tehniskais direktors Dmitrijs Ņikitins.

Spēlējot tiešsaistes spēles, ātrums nav pats būtiskākais, jo datu plūsma nav liela. Taču citi parametri ir vitāli svarīgi, piemēram, tāds pakešu zudumu (PL, packet loss) koeficients kā 0,5% var būtiski ietekmēt spēles kvalitāti un izraisīt dažādus traucējumus. Tas pats attiecas uz tādiem parametri kā aizture (Latency) un trīce (Jitter).

Lielākajai daļai klientu pietiek ar 20-50 megabitus sekundē (Mbit/s) lielu ātrumu, un iepriekš minētie parametri nav tik nozīmīgi. Piemēram, ja parastam klientam tiek novērots PL=0,5%, viņš to ikdienā nekādā veidā neizjutīs, jo tas neietekmēs interneta ātrumu vai kvalitāti. Ikdienas interneta pieslēgumam PL=0,5% tiek uzskatīts par gluži normālu parādību.

Tiešsaistes spēlēs ļoti būtisks ir zems aiztures līmenis (Latency level). Jo zemāks ir latentuma līmenis, jo stabilāks interneta savienojums un mazāk pārrāvumu datu apmaiņā starp serveri un datoru. Tāpat nozīmīgi ir tas, lai trīces (Jitter) rādījumi ir tuvi nullei. Trīce jeb džiters raksturo to, cik stabils ir interneta pieslēgums.

Lai gan interneta ātrums tiešsaistes spēlēm tik tiešām nav izšķirošs, labs un jaudīgs rūteris ar lielu pārklājuma zonu un stabila signāla nodrošināšanu ir nepieciešams.

Pilnvērtīgai tiešsaistes spēļu spēlēšanai interneta pieslēguma kvalitātes prasības ir ievērojami augstākas. Tieši tādēļ jau šobrīd tiešsaistes spēļu cienītājiem ir iespējas izvēlēties interneta pieslēgumu ar specifiskām īpašībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu