«Facebook» lietotāji brīdina cits citu par jaunu vīrusu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Sociālās saziņas vietnē «Facebook» izplatās jauns vīruss, brīdina tā lietotāji.

«Facebook» lietotājs Raivo vērš uzmanību, ka pagājušajā nedēļā šis bijis jau trešais un bīstamākais no visiem vīrusiem.

««Facebook» draugi, kas ir tavā sarakstā, izsūta ziņas ar kādu bildi, kas jālejupielādē, lai apskatītu. Patiesībā šo spamu ar bildi izsūta automātiski visiem saviem draugiem, kad cilvēks uzspiež uz šīs bildes. Kā tas viss ir sācies – nevienam nav ideju,» raksta Raivo.

«Facebook» lietotājs norāda, ka arī jaunā vīrusa sekas pagaidām nav zināmas – «visticamāk, tiks pazaudēti «Facebook» profili un var tikt nozagti personas dati. Tāpēc – uzmanies un padod šo ziņu tālāk sociālajos portālos, lai neviens nedabūtu ciest…» brīdina «Facebook» lietotājs.

Tikmēr tīmekļa foruma www.bleepingcomputer.com lietotāju diskusija liek noprast, ka nekas slikts neatgadīsies, ja vien «Facebook» lietotājs necentīsies saņemto .svg failu atvērt. Pie tam īpaši apdraudēti ir tikai tie «Facebook» lietotāji, kuri interneta pārlūkošanai izmanto «Google Chrome». Ja lietotājs tomēr mēģinās atvērt saņemto .svg failu, «Chrome» vēlēsies uzinstalēt paplašinājumu «One». To nekādā gadījumā nevajadzētu darīt, jo pretējā gadījumā lietotājs tiks pārvirzīts atpakaļ uz «Facebook». Ja tā noticis, nekavējoties jāmēģina atbrīvoties no «One», kā arī jānomaina «Facebook» parole un jāatslēdzas no visām interneta vietnēm un pakalpojumiem, kur reģistrācijai izmantots «Facebook» konts. «Opera», «Firefox», «Edge», «Internet Explorer», «Safari» u.c. riskam neesot pakļauti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu