«Facebook» radījis cenzūras instrumentu, cerot atgriezties Ķīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls «Facebook», cenšoties rast ceļus, kā atgriezties Ķīnā, izstrādājis instrumentu, lai varētu veikt ģeogrāfisku ierakstu cenzēšanu, vēsta laikraksts «New York Times».

Instruments konkrētās ģeogrāfiskās vietās varēs filtrēt ziņu plūsmu, laikrakstam sacījuši trīs pašreizējie un bijušie sociālā tīkla darbinieki, kas vēlējās palikt anonīmi.

«Mēs jau labu laiku esam teikuši, ka gribam atgriezties Ķīnā, un veltām laiku, lai šo zemi saprastu un vairāk par to mācītos», ziņu aģentūrai AFP paskaidroja «Facebook». «Tomēr mēs neesam pieņēmuši lēmumu par mūsu pieeju Ķīnai.»

«Facebook» līdzdibinātājs un prezidents Marks Cukerbergs atbalstījis centienus izstrādāt instrumentu ierakstu cenzēšanai, norāda laikraksts.

Cukerbergs vairākus gadus studējis ķīniešu valodu, ir ticies ar Ķīnas līderiem un apmeklējis šo valsti.

«Facebook» Ķīnā 2009.gadā tika aizliegts, pēc visa spriežot tāpēc, ka varasiestādes bija ieinteresētas kontrolēt internetā izplatīto informāciju un kustības, kas tiek organizētas tīmeklī.

«Facebook» jau pagājušā gada otrajā pusē vairākās valstīs ierobežoja lietotāju piekļuvi zināmai informācijai. To vidū ir Krievija, Pakistāna un Francija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu