Pirmo reizi Latvijā Bite atklāj jaunās paaudzes 4,5G mobilo internetu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties 5G standartam, Bite savā tirdzniecības centra Domina Shopping salonā ieviesusi Latvijā pirmo 4,5G bāzes staciju, kas nodrošina datu pārraidi ar līdz pat 1Gbit/s.

Mobilā interneta nozīme mūsu dienās jau ir kas vairāk nekā tikai ātrs un stabils internets telefonā. Mobilais internets tiek plaši izmatots gan mājās, gan lai nodrošinātu dažādu ‘lietu interneta’ ierīču darbību.

Šī gada oktobrī Bite parakstīja vienošanos ar tīkla tehnoloģiju līderi Huawei par kopīgu darbu pie 5G ieviešanas Latvijā. Bet 5G ieviešana jāveic soli pa solim. Tāpēc pirmais solis pretī 5G ir 4,5G tehnoloģija, kas nodrošina līdz pat 1Gb/s ātru mobilo internetu.

«Latvijas mobilo sakaru lietotājs ir prasīgs un gudrs. Mūsu internets ir viens no ātrākajiem pasaulē, un mobilo sakaru pārklājums pārspēj ne vienu vien krietni lielāku un bagātāku valsti,» saka Bite Latvija izpilddirektors Kaspars Buls. «Huawei ir mūsu sadarbības partneris jau vairāku gadu garumā. Būdami līderi tīkla tehnoloģiju jomā, viņi spēj sniegt gan izpratni, gan risinājumus mūsu vajadzībām. Kopīgi strādājot, esam izveidojuši pirmo 4,5G bāzes staciju Latvijā, kas spēj nodrošināt optiskā fiksētā tīkla ātrumam līdzvērtīgu mobilā interneta ātrumu.»

«Huawei ir pagodināti, ka varam dalīties ar savu pieredzi un zināšanām jau šodien, piedāvājot jaunu un vēl nebijušu mobilā interneta lietošanas pieredzi. Rūpējoties par mūsu esošo un potenciālo klientu interneta pakalpojumu kvalitāti, sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru Bite, esam izveidojuši pirmo 4,5G bāzes staciju Latvijā. Tas ir viens no lielākajiem šāda mēroga projektiem Baltijas valstīs, kā arī solis tuvāk 5G ieviešanai Latvijā,» uzsver Džeks Džu – Huawei Technologies Baltijas valstu izpilddirektors.

Pirmā bāzes stacija t/c Domina Shopping ir kā pilotprojekts, izmēģinot tehnoloģijas, kas līdz šim pārbaudīta pārsvarā laboratorijas apstākļos, darbību reālā vidē. Jau nākamā gada sākumā sāksies vairāku 4,5G bāzes staciju uzstādīšana. Šis notikums ierindo Latviju starp pirmajām valstīm Eiropā, kuras iedzīvotājiem jau šobrīd ir iespējams izmēģināt tehnoloģiju, kas ir ļoti tuva 5G.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu