«Kaspersky Lab» ļaunprogrammatūru datubāzē noglabāts miljards kaitīgu datņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» ļaunprogrammatūru mākoņdatubāzē pašlaik glabājas miljards kaitīgu datņu, tostarp vīrusi, Trojas zirgi, izspiedējvīrusi, kā arī reklāmas lietotnes un to sastāvdaļas, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Miljards unikālu kaitīgo datņu ir ievērojams apjoms. Tas parāda kibernoziedzīgās pagrīdes apmēru, kas no dažiem maziem forumiem, kuri piedāvā pielāgotus kaitīgos rīkus, ir izaugusi par ļaunprogrammatūru un pēc pasūtījuma sniegtu kibernoziedzīgu pakalpojumu masveida ražošanu,» komentē «Kaspersky Lab» Pretļaunprogrammatūru grupas vadītājs Vjačeslavs Zakorževskis.

«No šī miljarda datņu vairāk nekā 200 miljonus ir pievienojusi mašīnmācīšanās sistēma «Astraea«. Mūsu progresīvās sistēmas ne vien konstatē vairumu zināmo ļaunprogrammatūru, ko mēs saņemam ik dienu, bet arī atklāj līdz šim nezināmus draudus. Lai gan atlikušos 800 miljonus datņu ir pievienojušas citas iekšējās noteikšanas sistēmas vai eksperti, mašīnmācīšanās sistēmu ieguldījums «Kaspersky Lab» mākoņdatubāzē ir nozīmīgs un turpinās augt,» prognozēja Zakorževskis.

«Kaspersky Lab» ir privāts informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmums, kura produktus lieto 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu