Eurostat: internetu telefonā Latvijā lieto visai kūtri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Internetu Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāji visbiežāk izmanto mobilajos tālruņos, tomēr Latvijā šajā ziņā īpatsvars ir trešais zemākais blokā, liecina ES statistikas departamenta «Eurostat» jaunākie dati.

Saskaņā ar tiem internetu mobilajā telefonā pēdējo trīs mēnešu laikā Latvijā izmantoja 62% interneta lietotāju. Mazāks šis īpatsvars bijis tikai Čehijā (55%) un Polijā (60%), bet nedaudz lielāks Lietuvā (63%) un Grieķijā (66%). Igaunijā 72% interneta lietotāju pēdējo trīs mēnešu laikā tīmekli ir aplūkojuši savā mobilajā telefonā.

Savukārt vislielākais interneta izmantojuma šajās ierīcēs īpatsvars bijis Spānijā (93%), Kiprā un Nīderlandē (abās valstīs 88%), Horvātijā (87%), Lielbritānijā (86%) un Dānijā (85%).

ES vidēji 79% interneta lietotāju pēdējo trīs mēnešu laikā to izmantojuši mobilajā tālrunī.

Igaunijā, tāpat kā Lietuvā, Čehijā, Polijā un Slovākijā internetu iedzīvotāji visbiežāk izmantoja klēpjdatoros. Pārējās visās ES dalībvalstīs visbiežāk internets tiek lietots mobilajos tālruņos.

Klēpjdatoros internetu pēdējo trīs mēnešu laikā izmantojuši 64% ES iedzīvotāju. Vislielākais to īpatsvars bijis Nīderlandē (80%), Somijā un Beļģijā (78%), kā arī Dānijā (67%). Igaunijā šīs ierīces interneta iespēju izmantošanai lietoja 73% interneta lietotāju, Lietuvā tādu bija 69%, bet Latvijā - 59%. Savukārt Itālijā vien 31% interneta lietotāju izmantoja tīmekļa iespējas klēpjdatorā.

Personālajā datorā internetu aplūkoja 54% ES interneta lietotāju. Visbiežāk personālo datoru izmantoja interneta lietotāji Luksemburgā, Rumānijā un Ungārijā (visās valstīs 68%), kā arī Vācijā (67%). Latvijā tā dēvētajā galda datorā internetu izmantoja 54% globālā tīmekļa lietotāju, Igaunijā tādu bija 49%, bet Lietuvā - 42%. Savukārt Īrijā tādu bija vien 25%.

Plaukstdatoros interneta iespējas pēdējo trīs mēnešos izmantoja 44% interneta lietotāju ES. Vispopulārākā šī iespēja bijusi Nīderlandē (66%), Lielbritānijā (61%), Dānijā (56%), Vācijā (55%), Luksemburgā (53%) un Somijā (52%). Igaunijā 32% interneta lietotāju piekļuvei tīmeklim pēdējo trīs mēnešu laikā izmantojuši plaukstdatorus, Latvijā tādu bija 25%, bet Lietuvā - 23%. Bulgārijā un Čehijā šādas ierīces interneta lietošanai izmantoja tikai 19% tīmekļa kopienas.

Aptaujā šā gada otrajā ceturksnī par interneta lietošanas paradumiem piedalījās 16-74 gadus veci ES iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu