Rudenī tiks pārtraukts Firefox atbalsts Windows XP un Vista

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kompānija Mozilla, kura izstrādā interneta pārlūku Firefox, plāno pārtraukt tā pielāgošanu vecākām Windows operētājsistēmām XP un Vista.

Kā liecina ieraksts Mozilla blogā, kompānija vēl līdz 2017.gada septembrim turpinās izlaist Firefox drošības atjauninājumus, kas paredzēti Windows XP un Windows Vista lietotājiem. Pēc tam tiks novērtēts atlikušais XP un Vista lietotāju skaits, un tad kompānija paziņos datumu, pēc kura atbalsts Firefox lietotājiem šajās operētājsistēmu vidēs tiks pārtraukts.

Mozilla savā blogā norāda, ka ir viens no pēdējiem pārlūku izstrādātājiem, kurš vēl aizvien sniedz atbalstu šo operētājsistēmu izmantotājiem. Vienlaikus Mozilla aicina datoru lietotājus nevilcināties un pāriet uz jaunākām operētājsistēmas Windows versijām. Kompānija norāda, ka bez regulāras programmatūras atjaunināšanas datoru lietotāji riskē kļūt par kibernoziedznieku upuriem, jo ļaunprāšiem ievainojamības ir labi zināmas.

Atgādinām, ka Microsoft pārtrauca izlaist privāti lietotajiem datoriem XP atjauninājumus jau 2014.gada aprīlī. Arī Windows 7 agri vai vēlu gaida līdzīgs liktenis, tiesa, pagaidām šī populārā operētājsistēmas versija vēl tiek regulāri atjaunota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu