Krievijā par «valsts nodevību» aizturēts viens no «Kaspersky Lab» vadītājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas lielākais kiberdrošības uzņēmums «Kaspersky Lab» trešdien paziņojis, ka aizdomās par «valsts nodevību» aizturēts viens no tā vadītājiem, kas atbildīgs par kiberuzbrukumu izmeklēšanu.

«Kaspersky Lab» apstiprināja presē izskanējušās ziņas, ka vēl decembrī aizturēts uzņēmuma kibernoziegumu izmeklēšanas nodaļas vadītājs Ruslans Stojanovs.

Respektablais laikraksts «Kommersant» vēsta, ka līdz ar Stojanovu aizturēts viens no Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Informatīvās drošības centra priekšnieka vietniekiem. Abiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības «valsts nodevībā».

«Kaspersky Lab» izplatītajā paziņojumā teikts, ka Stojanova aizturēšana nekādā veidā neesot saistīta nedz ar uzņēmumu, nedz ar tā darbību.

Kā «Kommersant» pastāstījis kāds FDD tuvu stāvošs avots, FDD darbinieks ar Stojanova starpniecību esot saņēmis naudu naudu no kādas ārvalstu organizācijas.

FDD līdz šim nav sniegusi nekādus komentārus.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu