Atklāti vairāki viltoti valsts iestāžu Twitter konti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Militāro informācijas tehnoloģiju drošības incidentu komandu (MilCERT) atklājusi, ka mikroblogošanas interneta vietnē Twitter ir izveidots viltots Aizsardzības ministrijas konts «Ministry Of Defense» @LR_MoD. Tāpat atklāti arī citi viltoti konti, tostarp Valsts prezidentam un Ārlietu ministrijai.

Viltotais Twitter konts vizuāli atgādina oficiālu kontu, jo tajā izmantots Aizsardzības ministrijas logo un aprakstā norādīts, ka šis ir Aizsardzības ministrijas oficiālais Twitter konts.

Papildus viltotajam Aizsardzības ministrijas Twitter kontam, atrasti arī citi viltoti konti – Valsts prezidentam (Pres. Vincenzo, @VincenzoTorreto), Ārlietu ministrijai (Foreign Affairs, @LR_MoFA), Latvijas televīzijai (Latvijas Televīzijas, @LTV_RBLX), Igaunijas prezidentei (Cocksworth, @EST_PRESIDENT).

Aizsardzības ministrija ir sazinājusies ar mikroblogošanas interneta vietnes Twitter administrāciju un lūgusi slēgt šos viltotos Twitter kontus.

Aizsardzības ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus kritiski izvērtēt publiskajā telpā, tostarp sociālajos medijos pieejamo informāciju un tās avotus.

Ministrija norāda, ka ar oficiālajām aizsardzības nozares aktualitātēm iespējams iepazīties sekojošos sociālo mediju kontos:

Aizsardzības ministrijas oficiālais Twitter konts: @AizsardzibasMin https://twitter.com/aizsardzibasmin

Nacionālo bruņoto spēku sociālo mediju tīkls «Latvijas armija»:

Twitter konts: @Latvijas_armija https://twitter.com/latvijas_armija

Facebook konts: Latvijasarmija https://www.facebook.com/Latvijasarmija/

Flickr konts: https://www.flickr.com/photos/latvijas_armija/

Youtube kanāls: https://www.youtube.com/user/LatvijasArmija

Dipity konts: http://www.dipity.com/Latvijasarmija/Karav-ra-kalend-rs/

Aizsardzības ministrijas interneta vietne http://www.mod.gov.lv

Nacionālo bruņoto spēku interneta vietne http://www.mil.lv

Militāro ziņu portāls sargs.lv http://www.sargs.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu