Pētījums: Vecāku domas par bērnu darbībām internetā atšķiras no realitātes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Vecāku domas par to, ko viņu bērni dara internetā, atšķiras no realitātes, liecina telekomunikāciju operatora «Amigo» veiktais pētījums «Digitālā plaisa starp bērniem un vecākiem».

Dati liecina, ka pēdējā gada laikā internetu un viedierīces lietojuši 99% Latvijas bērnu, kas apmeklē 1.līdz 9.klasi, bet 81% internetu un viedierīces lieto katru dienu.

Bērniem jautājot, kas viņiem ir svarīgākā nodarbe internetā, 62% norādīja, ka tā ir video skatīšanas, 40% - datorspēļu spēlēšana, 38% - mūzikas klausīšanās, 30% - čatošana, 25% - mācībās, bet 22% - sociālo tīklu izmantošana.

Jautājot vecākiem, kā viņi domā, kas ir viņu bērnu svarīgākā nodarbe internetā, atklājās, ka viņu domas atšķiras no realitātes. Tā, piemēram, 55% vecāku uzskata, ka viņu bērni internetā galvenokārt spēlē datorspēles, 25% - ka klausās mūziku, bet 22% - ka čato.

Vecāki zemāk vērtē iespēju, ka viņu bērnus internetā interesē mācības - tā uzskata 18% vecāku, pretēji ceturtdaļai bērnu, kas norādījuši, ka internetu galvenokārt lieto mācību vajadzībām.

Tikai katrs desmitais vecāks uzskata, ka viņu bērns internetu lieto galvenokārt sociālo tīklu apmeklēšanai, lai gan to dara katrs piektais bērns.

Pētījums veikts 2016.gada decembrī, visā Latvijā aptaujājot 1900 skolēnus no 1.līdz 9.klasei un 2100 viņu vecāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu