Uzmanieties no «Facebook» kloniem!

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairums uzaicinājumu draudzēties sociālās saziņas vietnē «Facebook» nāk no reāliem draugiem, taču daži uzaicinājumi ir no anonīmiem cilvēkiem, kuru apstiprināšana var dārgi maksāt, vēsta «USA Today».

Daži hakeri izmanto tā saucamo «Facebook klonēšanu». Viņi nozog lietotāju vārdu, pievieno jūsu draugus un «klonē» jūsu profilu, piesavinoties jūsu fotogrāfijas. Viltus profilu viņi izmanto, lai sāktu saraksti ar jūsu draugiem vai ģimeni.

Viņi var lūgt nosūtīt viņiem naudu, norāda sociālo mediju eksperte Daniela Hetfīlda. Daži hakeri pat iemācoties atdarināt upura rakstības stilu

Ja jūs «Facebook» redzat konktau, kurš jums šķiet aizdomīgs, pārbaudiet, vai jūs jau neesat draugos ar šo personu. Ja viņš jums nosūta aizdomīgu linku, labāk piezvaniet viņam vai aizsūtiet īsziņu un pajautājiet, vai viņš tiešām veicis iepriekš minētās darbības.

Ja minētais profils ir viltus, ziņojiet par to «Facebook» administrācijai.

Ja jūsu profils ticis klonēts, jums vajadzētu nomainīt paroli, brīdināt citus un pārliecināties, ka jūsu profilu redz tikai draugi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu