Turku hakerim ASV piespriež 8 gadu cietumsodu par bankomātu apzagšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV piektdien tika piespriests astoņu gadu cietumsods turku hakerim Erdžanam Findikolu, kurš palīdzēja nozagt 55 miljonus ASV dolāru no bankomātiem vairākos desmitos valstu, izmantojot kredītkaršu izsniedzēju datus.

Findikoglu pērn atzina sevi par vainīgu datoru uzlaušanā, krāpniecībā un citās apsūdzībās saistībā ar starptautiskas operācijas organizēšanu, kuras dalībnieki izmantoja viltotas kredītkartes un debetkartes, lai caur bankomātiem ielauztos tūkstošiem banku kontu.

Zādzības notika trijās atsevišķās operācijās no 2011. līdz 2013.gadam.

Trešajā operācijā 2013.gada 19. un 20.februārī no bankomātiem tika izņemti apmēram 40 miljoni dolāru, veicot 360 000 transakciju 24 stundu laikā. Tās ietvaros Ņujorkā 10 stundās tika izņemti 2,4 miljoni dolāru apmēram 3000 bankomātu transakcijās.

Afēras dalībniekiem tika izdalītas viltotas banku kartes, un viņi ar tām izņēma naudu bankomātos, bet pēc tam dalījās ar Findikolu šajos ienākumos.

Findikoglu 2013.gada decembrī tika aizturēts Frankfurtē pie Mainas, un 2015.gadā Vācija viņu izdeva ASV.

«Findikolu bija prasmīgs hakeris, kurš izvēlējās izmantot savu ievērojamo talantu noziedzīga finansiāla labuma gūšanai un ekonomiska haosa radīšanai, nevis likumīgām darbībām,» paziņoja ASV prokurors Roberts Keiperss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu