Eksperts: Piecu līdz desmit gadu laikā mainīsies cilvēku un digitālās vides saskarsmes veids

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Papildinātās realitātes tehnoloģijas tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā mainīs veidu, kā cilvēks mijiedarbojas ar digitālo vidi, prognozēja papildinātās realitātes risinājumu izstrādātāja «Overly» īpašnieks Ainārs Kļaviņš.

«Mēs vairs neskatīsimies mazā kastītē, bet ar papildinātās realitātes briļļu palīdzību visu redzēsim reālajā pasaulē,» norādīja Kļaviņš, piebilstot, ka aizvadītais gads bijis nozīmīgs paplašinātās realitātes attīstībā, jo pirmie ražotāji uzsāka paplašinātās realitātes briļļu masveida ražošanu.

«Pašlaik tās ir ļoti dārgas, bet ar laiku nonāksim līdz plašām masām pieejamam līmenim,» piebilda eksperts.

«Overly» nodarbojas ar papildinātās realitātes risinājumu izstrādi un citām interaktīvajām tehnoloģijām. Uzņēmumam ir plaša pieredze ar dažādiem citiem interaktīviem risinājumiem, piemēram, kustību sensoru programmēšanu, virtuālās realitātes briļļu risinājumu izstrādi un citām tehnoloģijām.

SIA «Overly» dibināts 2014.gada sākumā un pilnībā pieder Kļaviņam. 2015.gadā uzņēmums apgrozīja 78 128 eiro, bet nopelnīja 5486 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu