Facebook aicinās «draudzēties» ar svešiniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sociālais tīkls «Facebook» testē jaunu funkciju, kura aicinās lietotājus sākt draudzību ar cilvēkiem, kurus patiesībā nepazīst, vēsta «Independent».

Funkcija, kuru dēvē par «Discover people» («Atklāj cilvēkus»), aicina lietotāju iepazīstināt ar sevi, izmantojot dažādas profila sadaļas, piemēram, informāciju par sevi kā arī fotogrāfijas. Tāpat būs redzams arī saraksts ar pasākumiem, kuros lietotājs ir ieinteresēts, reģistrēts vai arī ielūgts.

«TechCrunch» vēsta, ka uzklikšķinot uz jebkādu no profila sadaļām, parādīsies cilvēku saraksts, kurus uzaicināt draugos, - galvenokārt tie būs svešinieki, kuri arī ir potenciāli ieinteresēti kādā pasākumā.

Zem pasākumu sadaļas parādīsies «Discover people» lapa, kurā varēs atrast cilvēkus, kuri piedalījušies dažādos pasākumos kādu laiku iepriekš, kā arī tie, kuri dzīvo netālu no lietotāja vai strādā vienā kompānijā. Šī tehnoloģija ir ļoti līdzīga iepazīšanās lietotnei «Tinder», kurā sazināties var, apstiprinot pazīšanos.

Iespējams, ka šāds «Facebook» solis izraisīs plašu kritikas vilni, tādējādi ļaujot nepazīstamiem cilvēkiem, kā arī dažādiem spameriem apmeklēt lietotāju profilus un iegūt privātu informāciju un fotogrāfijas.

Jāatzīmē, ka «Discover people» vēl tiek testēta un pastāv iespēja, ka tā varētu arī nenonākt līdz «Facebook» lietotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu