Vācija bargi vērsīsies pret neslavas celšanu sociālajos medijos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vācijā izstrādāts likumprojekts, kura mērķis ir apkarot kūdīšanu un neslavas celšanu tīmeklī, paredzot tādām vietnēm kā «Facebook» un «Twitter», ja tās nebūs pienācīgi reaģējušas, līdz 50 miljonu eiro lielus naudassodus.

«Mums ir jāpalielina spiediens uz sociālajiem medijiem, lai uzņēmumi pret savu atbildību izskaust noziedzīgu saturu izturētos vēl nopietnāk,» otrdien izklāstot jaunā likumprojekta aprises, sacīja tieslietu ministrs Heiko Māss.

Atbilstoši ierosinātajiem noteikumiem uzņēmumiem tiks atvēlētas 24 stundas, lai no savām platformām izdzēstu materiālus, kas būs atzīti par neslavas celšanu vai naida kurināšanu. Pretējā gadījumā tiem draudēs ievērojami naudassodi.

«Tādiem sodāmiem pārkāpumiem kā kūdīšana vai neslavas celšana vietai sociālajos tīklos jābūt tikpat maz kā ielās,» skaidroja Māss.

Ja materiāli, kuru mērķis ir kūdīšana vai kas ceļ neslavu, netiks dzēsti, indivīdi atbildīgajā uzņēmumā tiks sodīti ar naudassodiem līdz pieciem miljoniem eiro, bet paši uzņēmumi - ar naudassodiem līdz 50 miljoniem eiro, brīdināja ministrs.

Vācijā gaidāmas vairākas vēlēšanas, vienlaikus pastāv bažas par sociālo mediju izmantošanu tā dēvēto viltus ziņu izplatīšanā, kā arī rasistisku un naida komentāru publicēšanai.

Noteikumu projekts arī paredz publicēt ceturkšņa atskaites par sūdzību izskatīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu