Lielbritānijas telekomunikāciju kompānijai BT piemērots rekordliels naudassods

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Phil Noble / REUTERS

Lielbritānijas telekomunikāciju kompānijai «BT Group» piemērots rekordliels naudassods saistībā ar kavējumiem ātrgaitas kabeļa uzstādīšanā, pirmdien paziņoja britu mediju regulators «Ofcom».

BT noteikts 42 miljonu sterliņu mārciņu (48,5 miljonu eiro) naudassods, kā arī uzņēmumam konkurentiem kompensācijās jāizmaksā aptuveni 300 miljoni mārciņu (346,4 miljoni eiro) par nopietniem noteikumu pārkāpumiem, norāda regulators.

Šie pārkāpumi attiecas uz darbu, ko paveikusi BT struktūrvienība «Openreach», kuru kompānija šā mēneša sākumā nolēma atdalīt atsevišķā uzņēmumā, lai mazinātu bažas par konkurenci Lielbritānijas telekomunikāciju nozarē.

«Openreach» tika izveidota 2005.gadā, un kompānija pārvalda vairākus desmitus miljonu vara un šķiedru telefona līniju.

«Ofcom» skaidro, ka BT pārkāpis noteikumus, nespējot samaksāt citiem telekomunikāciju uzņēmumiem pienācīgas kompensācijas, kad šie uzstādīšanas pakalpojumi laikus netika nodrošināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu