Zviedrijai un citām valstīm noticis plašs kiberuzbrukums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Zviedrija cietusi plašā kiberuzbrukumā, kas skāris vairākas kompānijas un valdības aģentūras, paziņojusi Zviedrijas Civilo ārkārtas situāciju aģentūras (MSB), piebilstot, ka uzbrukums noticis arī daudzām citām valstīm. Pasaules mediji vēstījuši, ka kiberuzbrukuma izcelsmes vieta ir Ķīna.

Kiberuzbrukums vērsts galvenokārt pret firmām, kas nodrošina informācijas tehnoloģiju pakalpojumus citiem uzņēmumiem, organizācijām un valdības aģentūrām. MSB norādīja, ka kiberuzbrukums ildzis vismaz kopš 2016.gada, bet, domājams, ka tas varētu būt sākts pat 2014.gadā.

Zviedrijas valdība informēta par šo uzbrukumu, ko veikusi grupa, kas pazīstama kā «APT10».

«Informācijas drošība ir augsta valdības prioritāte, un tas tā ir bijis kopš valdība sāka darbu. Mēs tagad esam saņēmuši tālākus signālus par to, cik svarīga ir informācijas drošība. Visām kompānijām un valdības aģentūrām, kas rīkojas ar aizsargātu informāciju, tādēļ ir sistemātiski jāstrādā ar savu informācijas drošību,» paziņoja Zviedrijas iekšlietu ministrs Anderss Igemans.

Nav zināms, cik daudzas Zviedrijas iestādes un organizācijas ir cietušas kiberuzbrukumā, bet zināms, ka Zviedrijas IP adreses izmantotas, lai koordinētu uzbrukumus un savāktu nozagtos datus, apstiprināja MSB.

Kiberuzbrukumā, kas zināms kā «Cloud Hopper», cietušas arī ASV, Japāna un Taivāna.

Eiropā cietušo valstu vidū ir Francija, Lielbritānija, Norvēģija, Somija, Šveice un Zviedrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu