Twitter laidīs klajā «vieglo» versiju, kas tērēs krietni mazāk datu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Drīzumā klajā nāks jauna mobilajām ierīcēm domāta «Twitter» versija, kas paredzēts cilvēkiem, kuri nevēlas vai nevar atļauties lielu mobilo datu patēriņu. Tādējādi uzņēmums centīsies sasniegt grūtāk sasniedzamās tirgus daļas.

Jaunā versija būs «Twitter Lite», un tā būs paredzēta auditorijas daļai, kas atrodas ārpus ASV teritorijas, ziņo aģentūra «Reuters». «Twitter Lite» darbosies caur interneta pārlūkprogrammu, un tai nebūs savas aplikācijas. Funkcionalitātes ziņā gan tas neatpaliks no «īstā tvitera».

Šis produkts būs līdzīgs citiem servisiem, kā, piemēram, 2015.gadā izlaistajam «Facebook Lite», kas patērē ļoti maz datu.

Sanfrancisko bāzētais uzņēmums ik mēnesi pulcē vidēji 319 miljonus aktīvu lietotāju, taču tas, salīdzinot ar «Facebook», ir neliels skaits, jo to izmanto 1,9 miljardi lietotāju.

«Vieglāka versija ļaus mums ātrāk un lētāk sasniegt jaunas valstis, un sniegt lietotājiem labāku pieredzi nekā jebkad agrāk,» teica «Twitter» viceprezidents Kīts Koulmans.

Kompānijā spriež, ka ar dažādām izmaiņām «Twitter» mobilā versija varēs patērēt par līdz pat 40% mazāk datu nekā līdz šim. Ņemot vērā dažādus datu ierobežošanas rīkus, datu lietojums varētu nokristies par līdz pat 70%. Tas būtu iespējams, lietotājiem neredzot pilnus attēlus, bet tikai to fragmentus.

Šāds pakalpojums varētu būt noderīgs tādās valstīs kā Filipīnās, Brazīlijā, Argentīnā un Meksikā, kur nereti mobilo datu pakalpojumi ir dārgi un daudziem nepieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu