Izbeigta pikšķerēšana ar viltus «Google Docs»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta milzis «Google» ir darījis galu pikšķerēšanai (phishing), kas trešdien bija plaši izplatījusies un kurā lietotāji tika pievilināti saitēm uz lietotni, kas bija viltīgi nosaukta par «Google Docs».

Vēl nav noskaidrots, kāds bija šīs pikšķerēšanas mērķis, un nav zināmi arī tās vaininieki.

«Mēs esam rīkojušies, lai aizsargātu lietotājus pret e-pastu, kas tēlo «Google Docs», un esam atspējojuši pārkāpēju kontus,» paziņoja «Google» preses sekretāre, e-pastā atbildot ziņu aģentūrai AFP.

«Mēs esam izdzēsuši viltus lapas, veikuši atjauninājumus caur «Safe Browsing», un mūsu komanda pārkāpumu novēršanai strādā, lai novērstu šīs krāpšanas atkārtošanos.»

Krāpšanā tika apvienots «pikšķerēšanas uzbrukums un datortārps,» ar maldinošu e-pastu panākot, lai lietotāji atvērtu durvis ļaunatūras kodam, kas iefiltrējās viņu ziņojumapmaiņas programmās un izplatījās tālāk citiem lietotājiem.

E-pasts tika atsūtīts no zināmas kontaktpersonas reālas adreses, un tajā bija saite it kā uz «Google Docs» dokumentu.

Noklikšķinot šo saiti, lietotājs nonāca līdz reālai «Google» tīmekļa adresei ar aicinājumu atļaut palaist lietotni, kas bija viltīgi nosaukta par «Google Docs». Ja tas tika atļauts, lietotne nosūtīja šo e-pastu visām lietotāja kontaktpersonām.

Lietotne līdz ar domēniem, ar kuriem tā bija saistīta, tika atspējota dažu stundu laikā pēc straujas izplatīšanās sākuma.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu