«Cert.lv»: Latvijā nav fiksēti jauni kiberincidenti ar izspiedējvīrusu «WannaCry»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz pirmdienai, 15.maijam, Latvijā saņemti ziņojumi no 20 personām par izspiedējvīrusu «WannaCry», kas skāra simtiem tūkstošus datoru visā pasaulē, bet kopš tā laika jauni incidenti Latvijā nav fiksēti, sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārstāvji.

Institūcijas pārstāvji norādīja, ka Latvijā viss ir mierīgi un bez izmaiņām. Situācija tiks monitorēta arī turpmāk.

Jau ziņots, ka 12.maijā desmitiem valstu cieta no kiberuzbrukumu viļņa, kas, strauji izplatoties, pārņēmis gandrīz visu pasauli, un eksperti jau atzinuši, ka tas ir līdz šim vērienīgākais kiberuzbrukums.

Uzbrukumos izmantots tā saucamais izspiedējvīruss, kas bloķē upura datorā esošos dokumentus, kamēr netiek samaksāta pieprasītā summa - 300 līdz 600 ASV dolāru, kas pārskaitāma virtuālajā valūtā «Bitcoin».

Vīruss izplatīts ar e-pastu palīdzību, kā pielikums šķietami nekaitīgām mēstulēm, piemēram, darba piedāvājumiem vai rēķiniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu