Videonovērošana pārceļas uz «mākoni»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Iezīmējot lietu interneta jeb Internet of Things (IoT) laikmeta sākumu, īpaši interesants un strauji augošs pakalpojums ir videonovērošana mākonī. Pēc analītiķu prognozēm tieši videonovērošana mākonī būs viena no visvairāk izmantotajām IoT tehnoloģijām pasaulē pārskatāmā nākotnē. Apmēram miljards internetā savienotu videokameru - tāda ir prognoze tuvākajiem 5 gadiem,» par jaunumiem biznesa tehnoloģiju izmantošanā BiSMART Video Studijā stāstīja Mārtiņš Paurs, Telia Latvija komercdirektors.

Izmantojot šo iespēju, jebkuram uzņēmējam tiek dota iespēja iegūt kontroli pār savu uzņēmumu un tā svarīgiem procesiem, tādējādi nodrošinot kopējo produktivitāti un drošību.

Lielākā priekšrocība videonovērošanai mākonī ir tā, ka tās ierīkošanai un lietošanas uzsākšanai nav nepieciešamas lielas sākotnējās investīcijas. Gan kameras, gan ierakstu kontrolieri ir iespējams nomāt bez ilgtermiņa saistībām un mainīt atkarībā no nepieciešamības konkrētajā brīdī. Uzglabājot ierakstus mākonī, uzņēmuma īpašniekam vienmēr būs iespēja apskatīt ierakstus, pat tajos gadījumos, ja notikusi zādzība vai negadījums, kā rezultātā pašas kameras vai pat visa tehnika ir tikusi nozagta vai bojāta. Video filmēšana un ierakstu uzglabāšana mākonī notiek reālā laikā, kur tiem piekļūt iespējams no jebkuras vietas un jebkurā lietotājam ērtā brīdī.

Īpaši ērts šis pakalpojums ir uzņēmumiem, kuru filiāles vai objekti atrodas dažādās vietās. Šajā gadījumā katrā no šīm atrašanās vietām nepieciešama tikai kamera. Visi ieraksti glabājas kopējā mākonī, kas ir gan ērti, gan arī efektīvi. Otra kategorija, kam videonovērošana mākonī ir īpaši izdevīga, ir uzņēmumi ar izteiktu sezonalitāti. Kameru skaitu var variēt kaut katru mēnesi un maksāt tikai par nepieciešamajām kamerām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu