Pētījums: Interneta vietņu pārlūkošanai visvairāk lietoti «Samsung» un «Apple» produkti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā 44,2% no esošajām pārnēsājamām ierīcēm, ar kurām aprīlī aplūkotas Latvijas interneta vietnes, bija «Samsung» produkti, bet otrajā vietā ar 34,7% bija «Apple», liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma «Gemius» pētījuma «gemiusRanking» dati.

Trešajā vietā 2017.gada aprīlī ar 4,8% bija «Huawei», ceturtajā - LG ar 4,6%, bet piektajā - «Nokia» ar 4,4%. Vēl 3,7% pārnēsājamo ierīču bija «Sony», bet 1,8% - HTC.

Pērn aprīlī «Samsung» ierīces bija 44,4% no visām pārnēsājamajām ierīcēm, ar ko no Latvijas aplūkotas Latvijas interneta vietnes, bet «Apple» toreiz bija 28,6% ierīču.

«Samsung» ierīces kļuva par populārākajām Latvijā 2013.gada sākumā, apsteidzot iepriekšējo līderi «Apple» kas savukārt kļuva par līderi 2011.gada decembrī, apsteidzot strauju lejupslīdi piedzīvojošo «Nokia».

Pārnēsājama ierīce «gemiusRanking» metodoloģijā ir pārvietojama elektroniska ierīce, kas ļauj apstrādāt, saņemt un nosūtīt datus bez nepieciešamības uzturēt interneta savienojumu ar vada palīdzību. Statistikā netiek iekļauti pārnēsājamie datori.

«gemiusRanking» statistika veidota atbilstoši ražotājiem attiecībā uz pārnēsājamajām ierīcēm, ko izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas interneta vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz «gemiusTraffic» pētījumā iekļautajām interneta vietnēm. Lapas skatījums ir notikums, ko veido interneta lapas parādīšana, ar tajā pareizi izvietotu «gemiusTraffic» pētījuma kodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu