Whatsapp atkal klejo krāpnieku ziņas

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RITCHIE B. TONGO / EPA

Saziņas vietnes «Whatsapp» lietotāji atkārtoti tiek brīdināti par krāpniekiem, kas ar ziņojuma palīdzību mēģina izspiest no lietotājiem naudu.

Pēdējo nedēļu laikā arvien vairāk «Whatsapp» lietotāju visā pasaulē saņēmuši viltus brīdinājumus, ka viņu abonentam beidzies termiņš, tāpēc būtu jāiemaksā nauda.

Ziņojumā arī norādīts, kā kļūt par bezlimita lietotāju par niecīgu samaksu. Cilvēki, kuri noticējuši šiem brīdinājumiem, atklājuši krāpniekiem savu maksājumu karšu informāciju.

Līdzīga satura krāpnieciska ziņa parādījās jau pagājušajā mēnesī, taču tieši šomēnes esot pieaudzis apkrāpto cilvēku skaits visā pasaulē.

Jau aprīlī tika ziņots, ka «WhatsApp» tiek izplatīta krāpnieciska ziņa, kas aicina lietotājus verificēt savu profilu, pretējā gadījumā turpmāk saziņa šajā lietotnē tiem būs par maksu.

Ziņas tekstā latviski teikts, ka no rītdienas «WhatsApp» būs par maksu - 0,01 eiro par ziņu. Lai arī turpmāk lietotu «WhatsApp» pakalpojumus bez maksas, lietotāji tiek aicināti verificēt savus profilus kādā krāpnieciskā vietnē.

Arī informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» savā «Twitter» kontā norādīja, ka šī ir jauna krāpšana «WhatsApp» vārdā, un aicina lietotnes lietotājus «neuzķerties».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu