Facebook lietotājam piespriež nāvessodu par zaimošanu komentāros

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Pakistānā kādam vīrietim piespriedusi nāvessodu, jo viņš pasaulē populārākajā sociālajā tīklā Facebook izvietojis zaimojošu saturu.

30 gadus vecajam Taimūram Razam bargākais sods piespriests par to, kā viņš izteicies par pravieti Muhamedu, viņa sievām un līdzgaitniekiem, vēsta BBC.

Kamēr Pakistānas premjers Navazs Šarifs zaimošanu nodēvējis par «nepiedodamu pārkāpumu», cilvēktiesību aktīvisti par notikušo ir stipri noraizējušies. Facebook savukārt pagaidām komentārus nesniedz.

Razas advokāts tiesā sacījis, ka 30 gadus vecais vīrietis sociālajā tīklā iesaistījies diskusijā par islāmu ar kādu personu, kas vēlāk izrādījusies ar terorisma apkarošanu saistīta persona.

Prokurors norādījis, ka vīrietis aizturēts un viņa telefons konfiscēts analīzes nolūkos, kad viņš kādā autobusa pieturā Facebook rakstījis zaimojošus komentārus.

Razas lieta tika skatīta pretterorisma tiesā Bahavalpurā, kas atrodas 498 km no Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas.

Notiesātajam vīrietim tagad ir iespēja spriedumu pārsūdzēt Lahoras tiesā un, ja būs nepieciešams, tad arī Pakistānas Augstākajā tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu