Google dos iespēju visu datora saturu noglabāt mākonī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Interneta un tehnoloģiju gigants Google jau drīzumā paplašinās mākoņpakalpojuma Google Drive funkcionalitāti, dodot iespēju tā lietotājiem savā datorā izvēlēties tās mapes, kurām veidot rezerves kopijas. Tās varēs būt, piemēram, visa darbvirsmas (Desktop) vai dokumentu (Documents) mape. Šobrīd Google kopijas veido tikai tiem failiem, kuri atrodas Google Drive mapē.

Kā ziņo The Verge, jaunā funkcija kļūs pieejama no 28.jūnija jaunas lietotnes Backup and Sync formā. Tā šķiet, ka jaunā lietotne aizstās Google Drive lietotni, kā arī Google Photos Backup lietotni. Vismaz dažos gadījumos.

Kompānija iesaka parastajiem lietotājiem jauno lietotni lejupielādēt, tiklīdz tā būs pieejama.

Korporatīvajiem klientiem savukārt sākotnēji nāksies lietot Google Drive programmu, kamēr iznāks atsevišķa lietotne Drive File Stream.

The Verge piebilst, ka šādu Google soli pratīs novērtēt ne viens vien kompānijas pakalpojumu lietotājs. Tā liek domāt fakts, ka konkurējošais pakalpojums Dropbox līdzīgas vēlmes no lietotājiem jau saņem vairākus gadus, lai faili nebūtu jāaugšupielādē speciālā mapē.

Jāteic gan, ka ar datora satura glabāšanu Google mākonī pārāk aizrauties nevajadzētu, jo

datu bezmaksas apjoma limits pagaidām ir 15 GB un to Google celt negrasās.

Vismaz ne pagaidām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu