Pētījums: vairāk tiešsaistes pakalpojumu veicinātu plašāku tehnoloģiju lietošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdaļa jeb 33% Latvijas iedzīvotāju vairāk izmantotu jaunākās digitālās tehnoloģijas, ja tiešsaistē būtu pieejams lielāks skaits pakalpojumu, liecina «Eurobarometer» aptaujas dati.

Savukārt 34% atzina, ka drīzāk vairāk izmantotu tehnoloģijas, 11% - drīzāk nē, bet 10% norādīja, ka tiešsaistē pieejamo pakalpojumu skaits neatstās ietekmi uz viņu tehnoloģiju lietošanu.

Esot lielākam pakalpojumu skaitam, tehnoloģijas vairāk izmantotu 35% igauņu un 28% lietuviešu, bet nekas nemainītos 11% igauņu un 19% lietuviešu.

Eiropas Savienībā (ES) kopumā tehnoloģijas vairāk izmantotu Īrijas iedzīvotāji - 42%, bet visinertākie pret pārmaiņām būtu grieķi - tur 29% atzina, ka lielāks pakalpojumu skaits tiešsaistē neietekmēs viņu tehnoloģiju izmantojumu.

«Eurobarometer» pētījums veikts 2017.gada martā, visās ES dalībvalstīs aptaujājot 27 901 cilvēku, kas vecāki par 15 gadiem. Latvijā aptaujāts 1001 iedzīvotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu