Masīvais kiberuzbrukums Latvijā skāris arī «Būvniecības ABC» veikalus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Masīvajā kiberuzbrukumā skartas vairākas nepārtikas veikalu ķēdes Latvijā, un viena no tām ir «Būvniecības ABC», kur tieši šī iemesla dēļ patlaban nav iespējams norēķināties ar bankas kartēm. Par to trešdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas sešos».

Kā raidījumam apliecināja tirdzniecības ķēdes pārstāvis, nekādi sensitīvi dati nav noplūduši.

«Arī mūs vakar ir skāris šis kiberuzbrukums, un īslaicīgi visi datori tika nobloķēti. Uz šo brīdi visas datubāzes jau ir atjaunotas, iekšējā datorsistēma darbojas, atjaunota kases darbība, paši saviem spēkiem esam tikuši galā,» stāstīja «Būvniecības ABC» mārketinga vadītājs Renārs Mihejevs.

Ar līdzīgām problēmām saskārušies šīs pašas ķēdes veikali Igaunijā, kuri trešdien nestrādā.

Līdz šim kiberuzbrukumā visvairāk cietusi Ukraina, kur vīruss ietekmējis pat Černobiļas atomelektrostacijas sistēmu, Kijevas lidostas un Valsts centrālās bankas darbību. Kiberuzbrukumos izmantotas datorsistēmu vājās vietas. Vīruss paralizē datora darbību un pieprasa samaksāt izpirkuma maksu virtuālajā naudā «bitcoin».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu