Ķīna pieprasa interneta platformām identificēt lietotājus, kas tīmeklī publicē saturu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GREG BAKER / AFP

Turpinoties Pekinas centieniem nodrošināt arvien stingrāku kontroli pār internetu, Ķīna pieprasīju interneta platformām pārliecināties par lietotāju patieso identitāti, pirms tiem ļaut publicēt tīmeklī saturu.

Saskaņā ar piektdien publicētajiem jaunajiem Ķīnas Kibertelpas administrācijas noteikumiem visiem sociālajiem tīkliem un visiem tīmekļa diskusiju forumiem ir jāpārbauda lietotāju patiesā identitāte, pirms tiem ļaut publicēt tīmeklī saturu vai komentārus.

Interneta platformām būs arī jāpastiprina publicētā satura kontrole un jādzēš viss nelikumīgais saturs, kā arī jābrīdina varasiestādes par tā publicēšanu.

Jaunie noteikumi, kas pieņemti saskaņā ar jūnijā spēkā stājušos kiberdrošības likumu, stāsies spēkā 1.oktobrī.

Ar kiberdrošības likumu lietotājiem aizliegts publicēt saturu, kas kaitē Ķīnas «nacionālajam godam» un tās «ekonomiskajai vai sabiedriskajai kārtībai», vai ir vērsts uz «sociālistiskās sistēmas gāšanu».

Likums interneta platformām arī pieprasa iegūt īpašu licenci, lai publicētu ziņas par valdību, ekonomiku, armiju, ārlietām un sociālajiem jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu